abonneren

Apple kondigt nieuwe generatie iPads aan op 22 oktober

Deze maand komt computergigant Apple met een nieuwe lijn iPads. Over twee weken, op 22 oktober, moet Apple de nieuwste generatie van zijn tabletcomputer presenteren op een evenement in Amerika. Dit zegt technologieblog AllThingsD, die vaker correcte voorspellingen heeft gedaan over nieuw aan te kondigen Apple-apparatuur.

De website baseert zich naar eigen zegge op bronnen die zich dichtbij Apple bevinden. Naast een nieuwe, vijfde generatie iPad en een tweede generatie iPad mini moet volgens AllThingsD ook Apple’s nieuwste supercomputer, de Mac Pro, gepresenteerd worden. Ook komt op 22 oktober Mac OS X 10.9 Mavericks aan bod, het nieuwe besturingssysteem voor Mac-computers.

Verwacht wordt dat de nieuwe generatie iPad er hetzelfde uit gaat zien als de huidige iPad mini, alleen dan een maatje groter. Daarnaast doen er geruchten de ronde dat de iPad een snelle 64-bit A7-processor én een vingerafdrukscanner krijgt. Deze zijn ook te vinden in de dit jaar aangekondigde iPhone 5s. Ook de iPad mini wordt een stuk sneller, maar het is nog niet zeker of het apparaat een scherm met een hogere (retina) resolutie krijgt. Volgens AllThingsD spreken bronnen elkaar hierover tegen.

Ondertussen hopen Mac-gebruikers te horen wanneer de nieuwste versie van het besturingssysteem Mac OS X op de markt komt. Gisteren berichtten we dat de laatste ontwikkelaarsversie van Mavericks is uitgebracht en dat een consumentenversie niet lang meer op zich zal laten wachten. Ook verwacht de blog dat Apple meer duidelijkheid gaat geven over de desktopcomputer Mac Pro en wellicht een update uit gaat kondigen voor de Apple TV settopbox. 

Geschreven door: Kenneth Stamp op

Category: Nieuws, Tablets

Tags: