abonneren

Apple iPhone 5S komt op 10 september

Het toonaangevende weblog AllThingsD, onderdeel van de Wall Street Journal, claimt dat Apple de nieuwe iPhone 5S op dinsdag 10 september gaat onthullen. Gezien de nauwe banden tussen de Wall Street Journal en Apple lijkt deze datum dus vrijwel zeker. Ook is er een kans dat Apple een goedkope iPhone 5C gaat onthullen.

Meestal introduceert Apple zijn nieuwe producten op een woensdag; zo zag de iPhone 5 vorig jaar op woensdag 12 september het levenslicht. Omdat woensdag 11 september een herdenkingsdag is voor 9/11, zou Apple de introductie een dag naar voren willen schuiven. Apple zelf bevestigt de datum pas meestal twee tot drie weken van tevoren, dus begin september weten we pas echt wanneer we de productaankondiging kunnen verwachten.

Volgens AllThingsD gaat het in de presentatie over de iPhone 5S (de opvolger van de iPhone 5), de iPhone 5C (een budget-iPhone in verschillende kleuren) en de Final-versie van iOS 7. Over nieuwe iPads, zoals de iPad 5 en iPad mini 2, een nieuwe Apple TV of Apple HDTV of een Apple iWatch praat AllThingsD niet. Het lijkt ook logischer dat Apple dit soort producten later dit jaar in een aparte persconferentie introduceert.

Er is inmiddels één en ander uitgelekt over de opvolger van de iPhone 5. Zo zou Apple vasthouden aan de naam iPhone 5S, krijgt het toestel een 12-megapixel camera met dubbele led-flitser, en is de behuizing nagenoeg ongewijzigd ten opzichte van de iPhone 5. Er doen geruchten de ronde over een vingerafdrukscanner in de homeknop, maar dit lijkt ons iets wat Apple voor de iPhone 6 bewaart.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: Iphone 5s

Nieuws headlines

Laatste reactie