Apple iPhone 5 of iPad mini op WWDC 11 juni?

Apple organiseert van 11-15 juni zijn jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie WWDC. Wordt daar straks de iPhone 5 of de iPad mini geïntroduceerd of wordt het Apple's eigen televisie.

De kans is groot dat Apple het op de WorldWide Developer Conference in elk geval over iOS6 het volgende besturingsysteem voor mobiele apparaten en Mountain Lion, het besturingsysteem voor de Mac gaat hebben. Verwacht wordt dat Moutain Lion in elk geval gelanceerd zal worden op de conferentie. Het Mac OS besturingsysteem krijgt meer iOS-trekjes.

Vorig jaar beperkte Apple zich tot software-aankondigingen op de WWDC, maar in eerdere jaren werd daar de iPhone 4 en iPhone 3 GS aangekondigd.

Wellicht is dit jaar de iPhone 5 aan de beurt. Apple kan met de komst van de quadcore Androidtoestellen immers niet achterblijven op het gebied van de smartphones met hele hoge prestaties? Over de komst van iOS 6 zijn de koffiedikkijkers het wel eens en dat heb je toch ergens voor nodig, namelijk de nieuwe generatie quadcore processoren.

Ook wordt er al heel lang gespeculeerd over een door Apple ontwikkelde eigen televisie en ook de komst van een kleinere en goedkopere iPad: de iPad mini staat op het wensenlijstje van de Apple-aanhangers. Of wordt het een nieuwe MacBook Air om de door Intel zo zwaar gepromote ultrabooks de wind uit de zeilen te nemen?
De kaartjes voor deelname aan de WWDC zijn al uitverkocht, dus zullen we op de berichtgeving van de gelukkige aanwezigen moeten wachten.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Organisatie

Tags: iphone 5, wwdc