abonneren

Apple iPhone 4S komt op 28 oktober

Apple heeft gisteravond op het Lets Talk iPhone evenement de nieuwe iPhone geïntroduceerd. Geen iPhone 5 zoals iedereen had verwacht, maar een iPhone 4s. Uiterlijk gelijk aan de iPhone 4, maar vanbinnen volgens de laatste stand van de techniek: beter en sneller.

De iPhone 4S bevat een Apple A5 dualcore-processor, twee keer sneller dan zijn voorganger. De graphics zouden zelfs zeven maal sneller zijn. Nieuw is verder een sterk verbeterde  8 MP camera en spraakbesturing. De iPhone 4S komt op 28 oktober uit in Nederland.

Verbeterd is ook de batterijtijd. Nu moet 8 uur gesprekstijd mogelijk worden en 9 uur browsen over wifi. Ook is de maximale 3G snelheid verhoogd naar 14,4 Mbps. De antenne van het toestel is gewijzigd zodat de beruchte ‘dead grip-bug’ van de iPhone 4 nu tot het verleden behoort. Het toestel bevat zowel GSM als CDMA zodat het standaard bruikbaar wordt op vrijwel alle netwerken.

Het spraakherkenningsysteem heet Siri en is vooralsnog alleen in het Engels, Frans en Duits  beschikbaar. Het is een intelligent hulpmiddel waaraan je bijvoorbeeld kunt vragen of je vandaag je regenjas mee moet nemen. Siri zal dan zelf het antwoord op internet gaan zoeken.

Bekijk het Siri reclamefilmpje:

 

De iPhone 4S zal vanaf 7 oktober in de VS besteld kunnen worden en vanaf 14 oktober leverbaar zijn. Bij ons dus pas 28 oktober. Er komt een 16, 32 en 64 GB versie voor naar verwachtin respectievelijk  € 629, € 739 en € 849.

iOS5
Ook beschikbaar tegen die tijd (12 oktober) is het nieuwe besturingssysteem iOS5. Deze update is gratis voor iPhone 3GS. iPhone 4, iPad 1 en iPad 2 en de laatste twee versies van de iPod Touch.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: