abonneren

Apple stelt iOS 6.01 en 6.1 bèta beschikbaar

Apple heeft vannacht de eerste update voor zijn mobiele besturingssysteem iOS 6 beschikbaar gemaakt. De update draagt versienummer 6.0.1 en is beschikbaar voor iPhone, iPad en iPod touch. Ontwikkelaars hebben vannacht ook meteen de beschikking gekregen over een eerste bètaversie van iOS 6.1.

Zoals gebruikelijk wordt iOS 6.0.1 over-the-air beschikbaar gesteld. Als je nog geen push-bericht hebt gehad over de update, dan kun je hem alsnog installeren door naar Instellingen > Algemeen > Software-update te gaan. iPhone 5-gebruikers moeten een iets andere weg bewandelen: door een bug in de software moet er eerst een kleine hulp-app gedownload en gestart worden. Dit proces wijst zich echter vanzelf en na afloop verwijdert Apple de hulp-app automatisch.

De belangrijkste bug die Apple met iOS 6.0.1 verholpen heeft, is de bug die horizontale strepen liet zien bij het gebruik van het virtuele toetsenbord. Ook gefixt is het probleem waarbij de flitser niet af wil gaan, de iPhone niet overschakelt op het data-netwerk, een veiligheidsprobleem met Passbook op het lockscreen en een bug in Exchange, waarbij één afwijzende deelnemer de hele meeting kon annuleren. Apple beweert tevens dat de betrouwbaarheid van wifi-verbindingen op wpa2-netwerken verbeterd is.

Er zijn vooralsnog geen verbeteringen in Apple Maps aanwezig, maar de nieuwe iOS 6.1-bèta laat zien dat Apple hier wel hard aan werkt. Hoewel niet precies duidelijk is wat de veranderingen zijn in de eerste bètaversie kunnen ontwikkelaars nu in ieder geval veel gerichtere zoekresultaten op Apple Maps toepassen (Map Kit Framework). Ook komt er meer ruimte voor de controls voor de iPod-applicatie op het lockscreen, zodat je minder nauwkeurig hoeft te prikken met je vingers als je muziek wilt pauzeren of skippen.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: Ios 6

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord