abonneren

Apple introduceert MacBook Pro 13 met Retina Display

Apple heeft de MacBook Pro-familie uitgebreid met een 13-inch Retina Display-model. Eerder dit jaar introduceerde Apple al een Retina Display-uitvoering van de 15-inch MacBook Pro. Het nieuwe model vervangt de 'oude' MacBook Pro 13-inch niet, maar wordt er boven gepositioneerd.

Apple heeft de 13-inch MacBook Pro met Retina Display een stuk slanker gemaakt dan de niet-Retina Display-uitvoering. Dat heeft deels te maken met het schrappen van de ingebouwde dvd-drive, deels door het gebruik van gloednieuwe componenten. De hoogte van de laptop is gekrompen van 2,41 cm naar 1,9 cm en het gewicht is gedaald van 2,06 kg naar een verbluffende 1,62 kg.

De MacBook Pro 13-inch komt in twee smaken, beiden uitgerust met een 2,5 GHz Core i5 en 8 GB ram. Het verschil zit 'm eigenlijk alleen in het flashgeheugen (128 of 256 GB). Overigens biedt Apple wel de mogelijkheid beide modellen te upgraden naar een 2,9 GHz Core i7 en het flashgeheugen uit te breiden naar 512 of 768 GB. In de goedkoopste uitvoering ben je € 1779 kwijt, de duurste configuratie gaat voor € 3279 over de toonbank.

De rest van de specificaties zijn analoog aan die van de 15-inch Retina Display MacBook Pro: twee Thunderbolt-poorten, usb3.0, twee microfoons, een sd-lezer en stereo speakers. Wie nog incidenteel gebruik maakt van dvd-schijfjes kan altijd de externe Apple USB SuperDrive aanschaffen.

MacBook Pro in Apple Store

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Notebooks

Tags: Macbook, Macbook Pro, Retina Display

Laatste reactie