abonneren

Apple introduceert iPad Air en iPad mini met Retina-scherm

Computergigant Apple heeft een aantal nieuwe producten aangekondigd tijdens een speciaal evenement in de Verenigde Staten, waaronder de iPad Air, een lichtere, smallere versie van Appleā€™s tabletcomputer iPad.

De iPad Air is een 9,7-inch tablet en beschikt over de snelle A7-chip die Apple ook gebruikt wordt in de binnenkort in Nederland te verkrijgen iPhone 5s. Het spelen van games en het gebruiken van grafische applicaties moet met de iPad Air een stuk sneller gaan. Het apparaat kost in Amerika 499 dollar en is vanaf 1 november te koop in Nederland. 

Ook de iPad mini heeft een upgrade gekregen en beschikt over een Retina-scherm van hoge resolutie. De nieuwe iPad mini maakt ook gebruik van de A7-chip en is rond het einde van november vanaf 399 dollar te koop. Daarnaast zijn er voor de iPad mini en iPad Air nieuwe beschermhoezen aangekondigd. 

Daarnaast kondigde Apple een aantal nieuwe laptops aan die vanaf vandaag te bestellen zijn. De nieuwe lijn Macbook Pro’s zijn allemaal voorzien van een nieuwe Haswell-chip en een langere batterijduur. Apple schrapt bovendien de Macbooks zonder Retina-scherm; elke nieuwe Macbook beschikt over een hoger resolutie beeldscherm. Alle nieuwe Macbooks draaien op OS X 10.9 Mavericks. De Nederlandse prijzen zijn nog niet bekend. 

Apple heeft ook de prijs en beschikbaarheid van zijn supercomputer Mac Pro bekend gemaakt. De Mac Pro is vanaf december van dit jaar te koop en kost $2999. Het basismodel van de Mac Pro beschikt over een 3.7GHz quad-core processor, 12 GB werkgeheugen en een 256 GB SSD-schijf. 

Ook op softwaregebied kwam Apple met verrassingen: het creatieve iLife-pakket met de programma’s iPhoto, iMovie en Garageband is volledig vernieuwd, net als het kantoorsoftwarepakket iWork. Deze versies zijn vanaf nu gratis te downloaden voor Mac- en iOS-gebruikers. 

De Apple-presentatie is binnenkort in zijn volledigheid terug te kijken op de website van Apple.

Geschreven door: Kenneth Stamp op

Category: Nieuws, Tablets

Tags: tablets, Ipad Air, Retina Display