Apple heeft oplossing Flashback-virus

Eindelijk: Apple heeft een oplossing voor het Flashback-virus. Vandaag rolt het bedrijf de update uit om de 600.000 besmette pc's schoon te krijgen.

De update komt gewoon binnen via het updatesysteem van Apple. Na de installatie zijn de meest gangbare versies van het Flashback-virus aangepakt. Wat Apple daar precies mee bedoelt, is een beetje een raadsel. Ook zet Apple Java uit. (Niet Java-script. Dat is iets anders). 

Het Flashback-virus maakt gebruik van een lek in Java. Een stukje software dat sommige gebruikers nodig hebben voor bijvoorbeeld remote file transfers op nassen, of allerhande andere zaken. Java is niet nodig om normaal te surfen. Vandaar dat Apple het uitzet. Veel gebruikers zullen onnodig Java actief hebben.

De update van Apple is alleen voor OS X 10.6 en 10.7. Oudere versies worden niet aangepakt. Daar moeten gebruikers zelf Java uitzetten.

Apple heeft op 3 april het lek gedicht. Echter, zij weten al sinds september vorig jaar dat er een probleem was en dat pc's geïnfecteerd raakten. Dat is vrij kwalijk, aangezien Flashback wachtwoorden en andere belangrijke data onderscheppen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten