abonneren

Apple heeft 'App Store' niet exclusief

Apple’s claim op het exclusieve recht op het gebruik van de term 'App Store' is door een rechter afgewezen.Apple had de rechter verzocht om Amazon het gebruik van de naam 'App Store'te verbieden.

De uitspraak van Phyllis J. Hamilton, de rechter in kwestie, geeft Amazon sowieso nog een jaar de mogelijkheid om de naam ‘App Store’ te gebruiken. De rechtszaak van Apple Inc vs. Amazon.com begint namelijk pas in oktober 2012.

Afgelopen maart begon het conflict. Amazon begon toen de Appstore for Android. Volgens Apple kan die naam voor consumenten verwarrend en misleidend zijn. Het bedrijf van Steve Jobs wou er vroegtijdig een stokje voor steken door Amazon te verbieden de naam te gebruiken tot de rechtszaak begint. De rechter wees dit verzoek af.

Afgelopen woensdag verklaarde rechter Phyllis J. Hamilton:” Apple denkt dat Amazon’s App Store ongepaste content, virussen en malware zal bevatten, maar het is niet duidelijk hoe dat Apple’s reputatie zal schaden: Amazon levert namelijk geen apps voor Apple apparaten.”

 Via: Pcworld

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Samenleving

Tags: