abonneren

Apple had wel een iPhone 5 in de maak

Er blijkt wel degelijk een prototype geweest te zijn van een iPhone 5. Volgens nieuwste geruchten zou het ontwikkelproject van de iPhone 5 echter door Steve Jobs zijn stilgezet. Zo wilde hij niet dat er fragmentatie op de iPhone-markt zou ontstaan door het uitbrengen van een toestel met een groter scherm.

Dit blijkt uit informatie van een anonieme maar betrouwbare bron van website Business Insider. De bron zou twee weken de beschikking hebben gehad over een prototype van de nieuwe iPhone. Het uiterlijk van de afgeblazen iPhone 5 zou sterk lijken op de ontwerpstudies die eerder op internet verschenen.

Het toestel was dunner en zou een uit één stuk bestaande aluminium achterkant krijgen, net als de huidige iPad. Het had een groter vier inch scherm en er zou een camera in komen van 10 megapixel. De knop op de voorkant zou bij het nieuwe toestel zijn vervangen door aan aanraakgevoelige versie op het scherm dat het hele oppervlak van het toestel innam. Ook zou de iPhone 5 in meerdere kleuren uitkomen. De accuduur van het nieuwe toestel was niet best. Wat de exacte reden is voor het annuleren van de nieuwe iPhone is niet bekend.

Het ziet er wel naar uit dat de volgende iPhone compleet opnieuw ontworpen zal worden. Volgend jaar weten we ongetwijfeld meer.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: