abonneren

Apple geeft MacBooks upgrade naar Intel Skylake-cpu's

Apple komt met serie verbeterde MacBook's. De 12"-lijn krijgt een Intel Skylake-processor, en wordt ook qua werk- en opslaggeheugen een stuk sneller. Ook komt de MacBook in een roze-gouden kleur beschikbaar.

De nieuwe MacBooks krijgen Intel Skylake-processoren, de nieuwste versie van de cpu's. Er komen nog steeds meerdere versies beschikbaar, zoals de goedkope Intel Core m3 van maximaal 2,2 GHz, en een duurdere versie met een m5-cpu die maximaal 2,7 GHz kan halen. Het duurste model krijgt een Core m7-processor van 3,1 GHz.

De geïntegreerde videokaart van de cpu's is ook verbeterd naar een HD Graphics 515, en het werkgeheugen gaat naar 8 GB LPPDDR3.
 

Betere accu

Apple zegt ook dat de accu van het apparaat is verbeterd met ruim een uur. Met regelmatig werken komt dat uit op maar liefst 10 uur, wat met het kijken van alles films zelfs naar 11 uur kan worden opgerekt.
 

Zelfde prijs

De MacBooks houden wel dezelfde prijzen als de bestaande modellen. Die lopen van € 1,449,- tot € 1,779,-. De nieuwe laptops zijn vanaf vandaag verkrijgbaar bij Apple zelf, en komen naast space-silver en wit ook in het roze-goud uit.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Notebooks

Tags: Apple, Macbook