abonneren

Apple brengt SDK uit voor Apple Watch

Apple heeft een SDK voor zijn Apple Watch uitgebracht voor ontwikkelaars. Daarmee kunnen developers aan de slag om apps te bouwen voor het slimme horloge. Het is nog steeds niet bekend wanneer het horloge op de markt komt - naar verwachting is dat in de lente van volgend jaar.
De software development kit is sinds gisteren te downloaden voor ontwikkelaars. De kit zit in de code voor iOS 8.2, de toekomstige nieuwe versie van het mobiele besturingssysteem.

Ontwikkelaars kunnen met de kit aan de slag met verschillende functies van het slimme horloge, zoals interactieve notificaties, en het kroontje aan de zijkant van het apparaat.

Native apps

Net als bij Android Wear zullen de meeste apps via de bijbehorende iPhone werken, maar de SDK maakt het ook mogelijk om apps direct op het apparaat af te spelen. Er wordt ook, net als bij slimme Android-horloges, gewerkt met kaartjes waarop snelle informatie te vinden is, maar ook met interactieve apps waarmee je bijvoorbeeld je Hue-lampen kunt bedienen, of je slimme thermostaat.

Speciale website

Apple heeft voor ontwikkelaars een speciale website gemaakt, waarop alle details over het besturingssysteem en het apparaat staan.

2015

Apple kondigde zijn slimme horloge al in september aan tijdens een keynote, waarbij ook de iPhone 6 en de iPhone 6 Plus werden gepresenteerd. Het gaat echter nog wel even duren voor de wearable op de markt is. Dat gebeurt op z'n vroegst pas in 2015, waarschijnlijk in de lente.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Wearables

Tags: Apple Watch

Nieuws headlines

Laatste reactie