abonneren

Apple blijft vaag over Watch-verkoop

Tijdens een presentatie van de laatste kwartaalcijfers licht Apple een tipje van de sluier op rond de verkoop van de Apple Watch, hoewel exacte verkoopaantallen uitblijven.

Apple gooit de verkoop van de Apple Watch op dezelfde hoop met andere 'accessoires' als de iPod en kotpelefoons van Beats. Daarbinnen zijn verder geen aantallen bekend, enkel de omzet die er is gemaakt wordt onthuld. Met 2,64 miljard dollar is dat een stijging van 49 procent ten opzichte van het kwartaal ervoor.

Financieel directeur Luca Maestri zegt tegen de New York Times dat de Apple Watch 'in de eerste elf weken beter verkocht is dan de eerste iPhone en iPad in hun eerste negen weken.' Van de iPad is bekend dat er destijds 3 miljoen verkocht werden in die periode.

'Verwachtingen overtroffen'

Apple-topman Tim Cook meldt in elk geval dat de verwachtingen zijn overtroffen en dat het bedrijf alle vertrouwen heeft in het horloge. Verkoopaantallen worden niet bekendgemaakt omdat men de concurrerende bedrijven in het ongewisse wil laten. "We kiezen daar verder niet voor omdat we graag geheimzinnig willen doen," aldus Cook. Er zouden 8500 apps voor de Apple Watch zijn ontwikkeld.

Desondanks worden verkoopcijfers van de iPhone en iPad wel gewoon genoemd. In het afgelopen kwartaal zijn er wereldwijd respectievelijk 47,5 miljoen en 10,9 miljoen van verkocht.

Bron: The Verge

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Wearables

Tags: Watch