Apple bevestigt definitief overname Kinect-maker Primesense

© CIDimport

Apple bevestigt definitief overname Kinect-maker Primesense

Geplaatst: 25 november 2013 - 07:53

Aangepast: 17 november 2022 - 08:52

Redactie ID.nl

De kogel is door de kerk: computergigant Apple heeft het bedrijf overgenomen dat verantwoordelijk is voor de bewegingssensoren achter Microsoft’s Kinect. Er gingen al lange tijd geruchten over de overname van het Israëlische bedrijf Primesense door Apple.

Op maandag heeft Apple aan verschillende media laten weten dat Primesense inderdaad is overgenomen. In een standaard persreactie zegt het bedrijf: “Apple koopt van tijd tot tijd regelmatig kleinere technologiebedrijven op. We bespreken over het algemeen onze doelen en plannen betreffende deze overnames niet.” Volgens anonieme bronnen heeft Apple rond de 350 miljoen dollar betaald voor Primesense.

Bewegingen herkennen

Het Israëlische bedrijf focust zich voornamelijk op de productie van sensoren die objecten in drie dimensies kunnen waarnemen en verwerken. Het bekendste product waar de techniek van Primesense in is verwerkt, is de bewegingscontroller Kinect. Deze gebruikt Microsoft in de spelcomputers Xbox 360 en Xbox One. Primesense’s uitvinding kan mensen en hun bewegingen herkennen, maar ook de ruimte in beeld brengen waar zij zich in bevinden.

Het is nog niet bekend waar Apple de technieken van Primesense in wil gebruiken, maar de meest voor de hand liggende toepassing zou een televisietoestel zijn die gebruikers en bewegingen herkent. Ook is het nog onzeker wat de overname van Primesense door Apple betekent voor de ontwikkeling van Microsoft’s Kinect.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000