Apple bevestigt definitief overname Kinect-maker Primesense

De kogel is door de kerk: computergigant Apple heeft het bedrijf overgenomen dat verantwoordelijk is voor de bewegingssensoren achter Microsoft’s Kinect. Er gingen al lange tijd geruchten over de overname van het Israëlische bedrijf Primesense door Apple.

Op maandag heeft Apple aan verschillende media laten weten dat Primesense inderdaad is overgenomen. In een standaard persreactie zegt het bedrijf: “Apple koopt van tijd tot tijd regelmatig kleinere technologiebedrijven op. We bespreken over het algemeen onze doelen en plannen betreffende deze overnames niet.” Volgens anonieme bronnen heeft Apple rond de 350 miljoen dollar betaald voor Primesense.

Het Israëlische bedrijf focust zich voornamelijk op de productie van sensoren die objecten in drie dimensies kunnen waarnemen en verwerken. Het bekendste product waar de techniek van Primesense in is verwerkt, is de bewegingscontroller Kinect. Deze gebruikt Microsoft in de spelcomputers Xbox 360 en Xbox One. Primesense’s uitvinding kan mensen en hun bewegingen herkennen, maar ook de ruimte in beeld brengen waar zij zich in bevinden.

Het is nog niet bekend waar Apple de technieken van Primesense in wil gebruiken, maar de meest voor de hand liggende toepassing zou een televisietoestel zijn die gebruikers en bewegingen herkent. Ook is het nog onzeker wat de overname van Primesense door Apple betekent voor de ontwikkeling van Microsoft’s Kinect.

Geschreven door: Kenneth Stamp op

Category: Nieuws, Organisatie

Tags: kinect, primesense