abonneren

'Apple bedankt voor schermen Samsung'

Apple zal geen Samsung-schermen meer inbouwen in iPads. De schermenafdeling van Samsung staat niet op de leverancierslijst van de Amerikanen. Samsung maakt zich geen zorgen om het feit dat Apple steeds minder bestellingen bij het bedrijf doet.

De afgelopen jaren zijn Apple en Samsung steeds meer lijnrecht tegenover elkaar komen te staan. Na allerlei patentruzies tussen de twee en het feit dat Samsung zich nu duidelijk geprofileerd heeft als de grootste concurrent van Apple, besloot Apple steeds minder onderdelen bij Samsung te bestellen.

Voorheen werden de schermen van iOS-apparaten bij Samsung besteld en daarnaast bij LG en Sharp. Apple heeft volgens de Koreaanse website Etnews onlangs een lijst verstuurd naar leveranciers met een schatting van hoeveel componenten van een fabrikant er nodig zijn voor de productie van de iPad 5 en iPad Mini 2. Deze twee tablets worden later dit jaar verwacht. Op de lijst kwam de schermendivisie van Samsung niet meer voor.

Dat zou betekenen dat Samsung niet meer ingeschakeld wordt door Apple voor de levering van schermen. De Zuid-Koreaanse fabrikant werd verder ook ingezet voor het produceren van processoren voor iOS-apparaten. Of die uitbesteding nog wel doorgaat wordt niet duidelijk uit het bericht van Etnews. Apple zou ook daarvoor naar andere fabrikanten zoeken. Intel staat al tijden te trappelen om zijn mobiele portefeuille uit te breiden en zou naar verluidt graag voor Apple gaan produceren.

Samsung maakt zich overigens geen zorgen om het krijgen van minder orders. Zo zei Oh-hyun Kwon als voorzitter van Samsung laatst nog dat “het aantal verkregen orders in elke industrie op en neer kan gaan. Sommigen maken zich daar zorgen over, maar ik niet.”

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Organisatie

Tags: