abonneren

Apple-baas laat zich uit over goedkope iPhone

Tim Cook heeft gereageerd op de geruchten dat er een goedkope variant van de iPhone zou uitkomen. De uitspraken zouden wel eens kunnen duiden op een ander soort product dan een smartphone. Een horloge wellicht?

  

Apple-CEO Tim Cook sprak gisteren op de Goldman Sachs Technology and Internet-conferentie. In zijn toespraak ging hij in op de steeds hardnekkigere geruchten over een goedkopere versie van de iPhone die in ontwikkeling zou zijn.

Tim Cook kreeg een vraag over de goedkopere iPhones voor zijn kiezen, waarop hij antwoordde: “We zijn bezig om bepaalde zaken betaalbaarder te maken. Toen we de iPod uitbrachten kostte hij 399 dollar. Vandaag de dag kun je een iPod Shuffle kopen voor 49 dollar. In plaats van ons af te vragen hoe de huidige iPod goedkoper kon, hebben we voor de focus op het maken van een geweldig product gekozen. En daar zijn we in geslaagd. Hetzelfde ding, maar een ander concept, in zekere zin.”

Vergelijkbare ervaring, ander product

Daarna ging Cook verder met een voorbeeld over het produceren van goedkopere Mac-computers. “Op eenzelfde manier hebben we daarbij op een gegeven moment geconcludeerd dat we geen geweldig product konden maken voor minder geld. Dus wat deden we? We vonden de iPad uit. En nu bieden we een ongelooflijke ervaring die al aan te schaffen is voor 329 dollar. Soms kun je een probleem op verschillende manieren oplossen”, aldus Cook.

Als we deze uitspraken op de iPhone betrekken, dan lijkt Cook te willen zeggen dat een goedkopere iPhone in de huidige vorm niet direct realistisch is. Maar een ander soort product die (een deel van) de mogelijkheden van de iPhone biedt, zou wel een mogelijkheid zijn. Misschien doelt Cook hier op de smartwatch die volgens de geruchten in ontwikkeling is?

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: ceo, Tim Cook, Goedkope Iphone

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord