abonneren

Apple App Store voor Mac gaat 6 januari open

Apple kondigt vandaag aan dat de Mac App Store op donderdag 6 januari zijn deuren opent in 90 landen. De Mac App Store is vergelijkbaar met de populaire iTunes App Store maar dan met apps voor de Mac.De Mac App Store bevat zowel betaalde als gratis apps incategorieën variërend vanonderwijs, games, design, lifestyle en productiviteit tot hulpprogramma's.

Net als op de iPhone, iPod touch en iPad kun je apps met één klik kopen, downloaden en installeren en direct gebruiken. De apps die je hebt gekocht, kunnen op al je Macs met OSX Snow Leopard worden gebruikt.... Ontbreekt iets??gratis worden gedownload via Software-update.

Steve Jobs zegt er zelf het volgende over: "De App Store heeft een ware revolutie ontketend op het gebied van apps voor mobiele apparatuur", aldus Steve Jobs, CEO van Apple. "Met de gebruiksvriendelijke Mac App Store hopen we hetzelfde effect te bereiken voor computerapps. We staan te popelen om op 6 januari van start te gaan."

Ontwikkelaars bepalen zelf de prijs van hun apps en krijgen 70 procent van de omzet. Voor gratis apps hoeven ze niets te betalen. Bovendien zijn ze geen bijdrage verschuldigd voor het hosten van hun apps, de marketing en het betalingsverkeer.

Geschreven door: Martijn Verkuil op

Category: Nieuws, Software

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie