abonneren

Apple-1 onder de hamer bij Christie’s

Op 23 november worden tijdens een veiling van veilinghuis Christie’s een aantal historische computers geveild. Vooral van de Apple-1 wordt veel verwacht.De Apple-1 die wordt geveild is een van de 200 originele exemplaren die vanuit de garage van Jobs en Wozniak werd verzonden. In 1976 was de prijs $666,66 en nu wordt een bod verwacht van rond de $240.000.
De computer bevat alle originele onderdelen zoals een gebruiksaanwijzing met het oude Apple logo en een brief van Steve Jobs waarin de koper bedankt wordt voor de aanschaf en antwoorden op brieven waarin de koper vroeg welke toetsenborden en monitoren gebruikt konden worden met de computer.

Naast de Apple-1 zal ook een oude Enigma machine verkocht worden die door het Duitse leger werd gebruikt om radioverkeer te encoderen. De prijs wordt geschat op $70.000.

Voor wie lacht om dergelijk bedragen, zijn er nog originele geschriften van Alan Turing (1912-1954), de bekende Britse wiskundige en informaticus die een geschatte waarde vertegenwoordigen van ruim $650.000.

[Via V3.co.uk]

Geschreven door: Martijn Verkuil op

Category: Nieuws, Samenleving

Tags:

Laatste reactie