abonneren

Apparaat om zelf gezondheid te meten ongekend populair

Een gezondheidsscanner naar een idee van Star Trek heeft in twee dagen meer dan 300.000 opgebracht via crowdfunding-website Indiegogo. Het apparaatje genaamd Scanadu Scout kan verschillende lichaamsfuncties meten waarmee de gezondheid van een persoon zonder hulp van een dokter is vast te stellen.

Het ehealth-apparaat Scanadu Scout oogst erg veel aandacht van diverse kanten. De Belgische CEO Walter de Brouwer CEO vertelde eerder al zowel in Tegenlicht als in De Wereld Leert Door (met Alexander Klöpping). Het apparaat wordt tegen de slaap gehouden, waarna hartslag, temperatuur, bloeddruk, ademhaling en zuurstofgehalte van het bloed wordt gemeten.

De Brouwer kwam op het idee voor het apparaat doordat zijn zoon lange tijd in het ziekenhuis lag. Hij analyseerde in de lange tijd dat hij daar zat alle apparatuur en ervoer het als een erg fijn iets om te begrijpen wat al die data betekende. Naar eigen zeggen wil hij daarom deze informatie voor iedereen beschikbaar maken via de Scanadu Scout. Ook heeft De Brouwer gekeken naar de Tricorder uit Star Trek. Dit apparaat kon medische diagnoses stellen op een vergelijkbare manier als de Scanadu Scout.

Op dit moment is het product nog in de prototype-fase, maar door de crowdfunding-campagne op Indiegogo zal het apparaat in maart 2014 in de handen van de eerste particulieren liggen, is het plan. Het blijkbaar bescheiden doel om 100.000 dollar op te halen is in één dag gerealiseerd, terwijl er een maand uitgetrokken was. De teller staat na twee dagen op het moment van schrijven al bijna op 350.000 dollar. Investeerders krijgen diverse voordelen, waaronder uiteraard het ontvangen van een Scanadu Scout wanneer de eerste lichting klaar is. Het apparaat moet nog wel goedgekeurd worden door het Amerikaanse medische controle-orgaan FDA. 

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Samenleving

Tags: scout, ehealth, scanadu scout, scanadu

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord