abonneren

Antivirustesters stappen uit branche-organisatie

Als gevolg van onenigheid binnen AMTSO, de branche-organisatie voor beveiligingssoftwaretesters, zijn de twee grootste testlabs AV-Test en AV-Comparatives uit de organisatie gestapt. De twee bedrijven zijn ontevreden over het gebrek aan invloed dat ze binnen de organisatie hebben.

In een gezamenlijke verklaring kondigen AV-Test en AV-Comparatives aan dat ze hun lidmaatschap van AMTSO niet verlengen. Daarnaast doet Andreas Marx, directeur van AV-Test, ook afstand van zijn plek in de raad van bestuur van AMTSO. In AMTSO zijn de meeste fabrikanten en testlabs uit de branche verenigd. De samenwerking had moeten leiden tot betrouwbare testmethodes voor antivirussoftware en objectieve testresultaten. Volgens AV-Test liggen de verhoudingen echter te scheef. Marx: “Zelfs als alle testers tegen een publicatie van AMTSO stemmen, wordt het toch geaccepteerd omdat meer dan 90% van de AMTSO-leden softwarefabrikanten zijn”.

 

Daarnaast zijn de fabrikanten binnen AMTSO volgens Marx niet kritisch genoeg op de kwaliteit van de malwaretests. “De AMTSO heeft geen van de ongelofelijk slechte tests bekritiseerd die worden uitgevoerd, of uitgelegd hoe beperkt sommige tests zijn, omdat hun marketingafdelingen graag schermen met de goede testscores”.

 

Het terugtreden van de twee testbedrijven moet vooral worden gezien als oproep om de organisatie te veranderen. Zowel AV-Test als AV-Comparatives zeggen niet ontevreden te zijn met het idee achter AMTSO en willen betrokken blijven om een oplossing te kunnen vinden voor het conflict. Het is echter nog niet bekend of de twee een eigen organisatie op gaan richten of de AMTSO toch gaan hervormen.

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Nieuws, Security

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord