abonneren

Antivirusexcentriekeling McAfee over moord buurman: "it wasn't me" -update-

John McAfee, oprichter van McAfee antivirus, is op de vlucht voor de politie omdat hij denkt dat ze hem willen vermoorden. Hij vermoedt dat ze de moord op de buurman waar hij ruzie mee had in de schoenen willen schuiven. Bij een inval groef McAfee zich in en zette een doos op zijn hoofd.

De lichtelijk excentrieke 67-jarige John McAfee is de oprichter van het antivirusbedrijf McAfee. Hij woont al een tijdje in Belize (naast Guatemala) in Midden-Amerika. De antiviruspionier heeft een journalist van Wired opgebeld en meent dat de autoriteiten al maanden achter hem aan zitten en hem het zwijgen op willen leggen.

Whodunnit?

Nu zijn buurman Gregory Faull aangetroffen is in een plas bloed met een kogelgat in zijn achterhoofd, denkt de Amerikaanse McAfee dat de autoriteiten hem de moord in de schoenen willen schuiven. De politie van Belize wilde hem verhoren naar aanleiding van de moord en deed zondag een inval op zijn landgoed. McAfee had ze echter zien aankomen en had zich in zijn tuin ingegraven en vervolgens een kartonnen doos over zijn hoofd geplaatst om te kunnen ademen. Volgens McAfee was het "ernstig oncomfortabel, maar de politie zou hem anders zeker hebben vermoord".

Paranoïde?

John McAfee zegt niet paranoïde te zijn. Hij denkt dat “de premier hem niet aardig vindt” en dat hij “iedereen een doorn in het oog” is. McAfee zegt onschuldig te zijn en zegt dat er een hetze tegen hem gevoerd wordt. Volgens een kennis van McAfee begonnen de problemen voor hem nadat hij de regeringspartij UDP niet wilde sponsoren.

McAfee had volgens de politie een slepend conflict met vermoorde buurman. Eerder deed de politie onderzoek naar McAfee voor verdenking van verboden wapenbezit. Ook zou hij synthetische drugs maken. De politie zegt ook dat McAfee niet verdacht is van deze moord, maar dat ze hem alleen willen verhoren.

Hierbij trouwens nog wat extra achtergrondinformatie. Oja en de man op de foto is John McAfee zelf. 

-Update-

McAfee heet weer contact gehad met journalist Joshua Davis van Wired. John McAfee verplaatst zich elke 4 uur om uit handen van de politie te blijven en heeft zichzelf vermomd. Zijn haar zou nu pikzwart zijn.

Via: Hyped

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Samenleving

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie