abonneren

Anti-Powerpoint partij in Zwitserland

Wat hebben de Amerikaanse Defensie en een politieke partij uit Zwitserland gemeen? Ze haten allebei Powerpoint, het presentatieprogramma van Microsoft.

Volgens het Amerikaanse leger steken ze veel te veel tijd in het maken en voorbereiden van Powerpoint presentaties en niet genoeg tijd in het oorlog voeren zelf. Het leger maakt zich zorgen dat officieren hele oorlogen missen, omdat ze presentaties aan het maken zijn.

Vorige zomer zei generaal Stanley McChrystal, leider van VS en NAVO troepen in Afghanistan: “tegen de tijd dat we die slides begrijpen, hebben we de oorlog al gewonnen.” Generaal James Mattis van corps mariniers stelt: “Powerpoint maakt ons dom”.De mooiste opmerking kwam echter van Sam Nuxal, peloton leider in Irak: “Instead of spending time dodging bullets, I’m making bullet points.”

Zwitserland niet neutraal maar anti-Powerpoint
De Zwitserse Anti-Powerpoint(SAP) partij, deze week opgericht, heeft als enige agendapunt om Powerpoint van de aardbodem te verwijderen. De partij beweert dat in Zwitserland 11 procent van de 4,1 miljoen werknemers hun tijd verspilt met het maken van of assisteren bij Powerpoint presentaties.

De partij is uitgegaan van ongeveer twee Powerpoint presentaties per week, een gemiddeld aantal werknemers betrokken of aanwezig bij de presentatie en een gemiddeld Zwitsers salaris. Uit de berekening blijkt dat Powerpoint presentaties jaarlijks zo’n 2,5 miljard dollar zouden kosten.

In Europa zou de besparing jaarlijks zo’n 110 miljard euro kunnen zijn, volgens de SAP partij. Met deze besparing zou zelfs Griekenland uit de schulden geholpen kunnen worden.

 

Misschien wordt het ook tijd voor een anti-onderzoeksrapportenpartij?

Via: TechEye

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Samenleving

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord