abonneren

Anti-malware software vaak instabiel

Testorgaan Virus Bulletin deed onderzoek naar anti-malware software. Van de 64 geteste scanners wisten 20 de VB100-certificering niet te halen.Vooral de kwaliteit van de programma's laat veel te wensen over. Veel van de software is niet stabiel en betrouwbaar.
John Hawes die het onderzoek leidde, geeft aan dat de kwaliteit van sommige van de geteste producten onacceptabel is, helemaal wanneer het beveiligingssoftware betreft.

De onderzoeker geeft aan dat de ontwikkelaars volgens hem ook te weinig aandacht besteden aan hoe hun producten op Windows 7 draaien, terwijl dat inmiddels niet meer een nieuw platform is.

Van de 20 anti-malwarebedrijven die niet aan de certificering voldeden zijn Comodo, Lavasoft, MCAfee en SpamFighter. Ook werd er gekeken naar de belasting van het systeem, waarbij vooral Microsoft Security Essentials goed scoorde, door de processor en het geheugen het minst te belasten.

[Via Security.nl]

Geschreven door: Martijn Verkuil op

Category: Nieuws, Security

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord