abonneren

Anonymous zet cyberoorlog tegen Noord-Korea voort

Hackerscollectief Anonymous heeft een tweede grote aanval ingeluid op Noord-Korea. Dit keer zijn er een heel aantal nieuwswebsites gehackt, waar bijvoorbeeld spotprenten van Kom Jung-un op werden geplaatst.

De tweede grote cyberaanval op Noord-Korea van Anonymous is begonnen. Hij komt vroeger dan gedacht. Hoewel de aanval verder zou gaan op 19 april volgens een tweet, zijn er nu al een aantal Noord-Koreaanse nieuws- en informatiewebsites gehackt. De websites zijn onder andere uriminzokkiri.com, minjok.com, jajusasang.com, and paekdu-hanna.com. Op het moment van schrijven is alleen jajusasang weer online.

De hacks werden aangekondigd via Twitter via een gehackt account van de Noord-Koreaanse staatsmedia.

Het inmiddels befaamde plaatje van Kim Jong-un als varken stond ook op een aantal van de websites. Dit beeld dook bij de eerste aanval ook al op. Anonymous laat weten dat de aanvallen doorgaan.

Eerste aanval

Bijna twee weken geleden begon de aanval op Noord-Korea. Toen werden het Flickr-account en Twitter-account van de Noord-Koreaanse staatsmedia gehackt. Het Twitter-account is nog altijd in handen van Anonymous. Het Flickr-account is inmiddels offline.

Bij de vorige aanval sprak Anonymous allerlei partijen zoals Noord-Korea en Amerika afzonderlijk aan op hun gedrag en beantwoordde vragen. Anonymous zegt ook samen te werken met Noord-Koreaanse hackers. Anonymous heeft daardoor toegang tot de vaste internet en telefoonlijn van Noord-Korea. Dat is de hackersgroep van plan te bewijzen door porno- en poezenplaatjes op het netwerk te zetten.

Het doel van Anonymous is om het Noord-Koreaanse volk te bevrijden van het dictatorschap en de censuur van Kim Jong-un. De hackersgroep wil het ‘vrije’ internet het land in loodsen, onder andere door een plan met aan elkaar gelinkte wifi-verbindingen met sterk bereik. 

Bron: The Huffington Post

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Samenleving

Tags: Anonymous, Noord-korea, Hackersgroep

Laatste reactie