abonneren

Angry Birds op Android problematisch

Het populaire mobiele spel Angry Birds legt pijnlijk de fragmentatie van het Android smarphone-platform bloot.Het iPhone-spel Angry Birds is sinds een paar weken ook voor Android beschikbaar. Het blijkt echter niet op alle Android-telefoons even plezierig te werken. Vooral op de eenvoudigere, minder krachtige Androidtoestellen loopt het spel nog wel eens vast.

Angry Birds is al meer dan 35 miljoen keer gedownload en is daarmee een van de meest populaire spellen op mobiele telefoons. Het is naast een versie voor de iPhone en Android ook voor enkele Symbiantoestellen van Nokia en voor WebOStoestellen van Palm beschikbaar.

Ontwikkelaar Rovio heeft zijn best gedaan om de Androidversie voor zoveel mogelijk Android-toestellen geschikt te maken. Toch is het niet gelukt om optimale speelbaarheid voor alle gebruikers voor elkaar te krijgen. Vooral gebruikers van Android 1.6 of ouder klagen over problemen op hun toestel. De ontwikkelaars hebben de app dan ook voor de toestellen die de meeste problemen hebben ingetrokken. Speciaal voor deze toestellen werken zij momenteel aan een lichtere versie: Angry Birds light.

Het voordeel van het besturingssysteem Android is dat het op verschillende hardwareconfiguraties kan werken. Nadeel is wel dat het moeilijker is om voor verschillende platformen een applicatie te ontwikkelen die op alle varianten van Android en de gebruikte hardware werkt. Dit nadeel heeft het besturingssysteem iOS van Apple veel minder, omdat daar maar een paar versies van zijn en er ook maar een paar verschillende versies van de toestellen bestaan.

 

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Software

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie