Android werd oorspronkelijk ontwikkeld voor camera's

Een interessant feitje is komen bovendrijven. Het immens populaire Android werd oorspronkelijk voor camera's geschreven. Zo zouden mensen snel hun foto's kunnen uploaden naar internet, was het eerste idee.

Andy Rubin, maker van Android, heeft gisteren een interessant nieuwtje naar buiten gebracht. Het populaire besturingssysteem Android, was in eerste instantie niet voor smartphones bedoeld, maar was speciaal ontwikkeld voor camera’s. In 2004 heeft Andy Rubin de switch gemaakt naar smartphones.

 

Android

Andy Rubin is de grondlegger van Android en heeft gisteren onthuld dat Android in eerste instantie bedoeld was voor camera’s. Door de relatief kleine markt voor digitale camera’s en de opkomst van smartphones heeft men na 2004 besloten om verder te ontwikkelen voor smartphones (en later tablets). In eerste instantie was het de bedoeling dat Android voor camera’s het mogelijk zou maken om foto’s rechtstreeks te uploaden naar internet, iets waar we nu bijna niet meer zonder kunnen op onze smartphones. In 2005 nam Google Android over en inmiddels is het, het grootste mobiele besturingssysteem van dit moment met 1,5 miljoen activeringen per dag.

Android gratis

Het doel van Andy Rubin was altijd om Android door zoveel mogelijk mensen te laten ervaren, dit in combinatie met de goedkoper wordende hardware, maar gelijkblijvende licentiekosten voor software, heeft hem doen besluiten Android gratis aan te bieden. Hetgeen uiteindelijk een groot succes blijkt te zijn, weliswaar met ondersteuning voor Google. Android op zich is overigens gratis, maar aan het gebruik van de Google-apps (Gmail, Agenda, Play Store enzovoort.) zijn wel kosten verbonden voor fabrikanten.

Via: Phandroid

Geschreven door: Ruud Caris op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags: andy rubin