Android Wear-update biedt ondersteuning voor GPS

Android Wear, het mobiele besturingssysteem voor smartwatches en wearables, heeft zijn eerste grote update gekregen. Daarmee kunnen smartwatch in de toekomst ook GPS ondersteunen en kan muziek direct van de smartwatch worden afgespeeld.

Het is de eerste grote update van het besturingssysteem sinds het voor het eerst uitkwam in juni.

GPS

Eén van de belangrijkste veranderingen is dat Android Wear nu ondersteuning gaat bieden voor GPS, al is dat vooral in de toekomst praktisch. Er zijn op dit moment namelijk nog geen smartwatches op de markt die GPS in hun hardware hebben, maar voor fabrikanten betekent de toevoeging in de software wel dat zij hun hardware kunnen aanpassen.

Ook kun je met de nieuwe update een bluetooth-headset aan de smartwatch koppelen.

Muziek-app

De muziek-app van de smartwatch krijgt ook een broodnodige update. Zo kun je nu ook muziek direct op de smartwatch afspelen, mits daar genoeg opslagruimte op staat. Je hebt daarbij dus geen verbinding met je smartwatch nodig, en dat is handig als je gaat sporten. Bovendien krijgen ook de controls van de muziek-app een update. Je kunt nu eindelijk het volume via je smartwatch regelen, één van de grootste frustraties van gebruikers.

Autonomer

Met de nieuwe update lijkt Google ervoor te zorgen dat smartwatches een stuk autonomer kunnen werken. Android Wear is per definitie geschikt om gekoppeld te worden aan een smartwatch, maar soms (bijvoorbeeld tijdens het sporten) kan het onhandig zijn om altijd een telefoon bij je te hebben. Andere smartwatches, zoals de Samsung Gear, kunnen wel zonder smartphone werken.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten