abonneren

Android Wear krijgt Lollipop-update

Google heeft Android Wear een flinke upgrade gegeven. Het besturingssysteem voor smartwatches handelt notificaties nu anders af en biedt vooral meer ondersteuning voor diverse 'watch faces'.
De nieuwste versie van het OS is gebaseerd op Android Lollipop. Niet geheel toevallig is Android Wear nu ook aan versie 5.0 toe.

Lollipop

Android Wear 5 is voornamelijk interessant voor gebruikers die ook Lollipop al op hun smartphone hebben staan. Het notificatiesysteem van Android Wear is namelijk aangepast aan het Lollipop-notificatiesysteem. In Lollipop kun je namelijk je notificaties helemaal uitzetten, maar ook een prioriteitsmodus waarin je alleen bepaalde notificaties kunt doorlaten. Dat werkt nu ook zo op Wear, waarbij je in het dropdown-menu kunt kiezen tussen alle notificaties ontvangen, of helemaal geen, of juist alleen die met prioriteit.

Op je telefoon

Opvallend is wel dat je niet meer alleen je horloge op stil kunt zetten, zoals dat voorheen wel kon. In plaats daarvan wordt de hele telefoon waarmee de smartwatch is gekoppeld in de modus gezet die je kiest. Wat je wel kunt doen met horloges met een kroontje (zoals onze LG G Watch R) is dat je een 'theatermodus' kunt inschakelen waarmee je alles op je smartwatch op mute zet. Dat is echter wel de andere kant van de medaille, want er is nou niet bepaald een tussenweg.

Theatermodus

Ook zijn er een aantal kleine veranderingen aan het besturingssysteem toegevoegd. Zo kun je vanuit het dropdown-menu ook een modus aanzetten waarmee je het scherm van de smartwatch helemaal uit zet, en kun je makkelijker bij de instellingen komen.

Screenshtos

Een andere toevoeging van het OS is dat je nu screenshots kunt maken van het scherm van je horloge. Dat moet echter wel op een heel rare en vooral onpraktische manier, want je moet via het menu van de bijbehorende app een screenshot maken die je vervolgens alleen kunt delen met apps als Dropbox of email. Je kunt de afbeelding niet meteen opslaan op je toestel, wat erg onhandig is en vooral ook zinloos is. Ach, het is nog steeds beter dan het fotograferen van je pols...

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Wearables

Tags: Android 5.0, Smartwatches

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord