abonneren

Android Wear krijgt grote update met wifi-ondersteuning en emoji's tekenen

Smartwatches met Android Wear krijgen de komende weken een flinke update. De software-update zorgt dat de horloges een flink aantal nieuwe functies krijgen, zoals onafhankelijke wifi-ondersteuning. Ook wordt het makkelijker om apps op te starten.
Eén van de belangrijkste veranderingen is wifi-ondersteuning voor de horloges. Smartwatches kunnen met de update gebruik maken van wifi. Tot nu toe moest een Android Wear-horloge altijd via bluetooth aan een smartphone zijn gekoppeld. Met de nieuwste Wear-versie kunnen horloges ook zelfstandig op een wifi-netwerk, ook als de telefoon op een ander netwerk zit.

Daarmee krijg je ook je WhatsApp-meldingen binnen als je telefoon aan het andere eind van de wereld ligt - zolang beide toestellen maar een dataverbinding hebben.

Niet meer nutteloos

Fabrikanten hebben al een flink aantal smartwatches gemaakt met een wifi-module, maar die kon tot nu toe niet geactiveerd worden en was daarom nogal nutteloos. Google heeft wel altijd gezegd dat het in de toekomst een wifi-update zou uitvoeren.

Apps starten

Ook wordt het makkelijker om apps op te starten op je horloge. Dat was eerst altijd een vreselijk omslachtig proces, waarbij je diep in het menu moest duiken. Een paar ontwikkelaars hadden al kleine tools ontworpen om een soort app-lade te maken, maar nu voegt Google dat zelf toe als update.

Lijst met apps

Je kunt namelijk van links naar rechts swipen op het scherm, zodat je meteen een lijst krijgt met al je apps. Je kunt vervolgens verder swipen om direct al je contacten te zien, of nog een stapje verder om meteen een paar Google Now-commando's in te vullen. Zo maak je snel een notitie of een agenda-afspraak.

Altijd aan

Het wordt met de nieuwe update ook mogelijk om een app altijd aan te laten staan. Een vervelende eigenschap van Android Wear was altijd dat bijvoorbeeld recepten-apps na een tijdje stopten omdat het scherm op standby sprong.

Polsgedraai

Daarnaast worden er nog wat geinige features toegevoegd aan het besturingssysteem - het wordt bijvoorbeeld mogelijk om door de Google Now-artikelen heen te cirkelen door met je pols te draaien. Ook kun je reageren met emoji's door die te tekenen op je scherm.

De Moto 360 is de eerste smartwatch die de update krijgt, maar uiteindelijk moet ieder Android Wear-horloge worden geüpdate. Dat moet "de komende weken" gebeuren.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Wearables

Tags:

Laatste reactie