Android passeert marktaandeel van 80 procent

Ondanks dat Android al het populairste mobiele besturingssysteem is, blijft het aantal toestellen waar Google’s smartphonesoftware op draait groeien. Voor het eerst heeft het marktaandeel van Android de grens van tachtig procent overschreden.

Het overschrijden van deze grens houdt in dat op ruim tachtig procent van de 262,2 miljoen verscheepte smartphones in het afgelopen kwartaal het Android-besturingssysteem stond geïnstalleerd. Het is voor het eerst in het relatief korte bestaan van Google’s mobiele besturingssysteem dat er zo’n grote voorsprong was op de concurrentie, meldt marktanalist IDC.

Google’s concurrenten zitten echter niet stil en hebben ook totaal geen reden tot klagen. Zo groeide het aantal smartphones waar Microsoft’s Windows Phone op draait met maar liefst 156 procent ten opzichte van een jaar geleden naar 9,5 miljoen stuks. Dit komt voornamelijk door de populariteit van Nokia’s Lumia-telefoons: ruim 93 procent van alle verscheepte Windows Phone-smartphones is gemaakt door Nokia.

Tot slot blijft Apple marktaandeel verliezen en staat op dit moment nog maar op 12,9 procent. Tegelijkertijd verkocht het bedrijf dit jaar nog meer iPhones dan in 2012. Doet dan niemand het écht slecht? Zeker wel: onder meer smartphonefabrikant BlackBerry moet met afgunst toezien hoe de ‘grote drie’ een steeds groter marktaandeel opeisen.

Geschreven door: Kenneth Stamp op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: