abonneren

Android-notificaties straks te lezen in Windows 10-actiecentrum

Microsoft is van plan om tijdens de zomer een update uit te rollen voor het actiecentrum in Windows 10, met daarin onder meer de mogelijkheid om notificaties van Android-telefoons binnen te krijgen op je pc.

Gemiste oproepen, ontvangen mailtjes en andere meldingen van je smartphone zijn te vinden in het actiecentrum van Windows 10, zodra je de twee apparaten met elkaar koppelt. Cortana is daarbij de drijvende kracht, die ook op beide geïnstalleerd moet staan.

Notificaties worden gesynchroniseerd via de cloud van Microsoft. Lees je er eentje op je Android-toestel, dan krijg je 'm niet nogmaals te zien in Windows 10. Op die manier ben je niet constant met dubbele meldingen in de weer.

Redstone

Uiteraard werkt dezelfde functionaliteit ook met Windows 10 Mobile-smartphones, zoals de Lumia-toestellen. Ondersteuning voor iOS is echter nog niet gepland, omdat Apple dit niet toestaat.

Het nieuwe actiecentrum krijgt ook ondersteuning voor widgets en app-tegels, en krijgt een strakkere look aangemeten. De update maakt onderdeel uit van Redstone, de eerste grote update voor Windows 10.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Windows 10

Tags: Android

Nieuws headlines

Laatste reactie