Android nog niet optimaal voor tablets

© CIDimport

Android nog niet optimaal voor tablets

Geplaatst: 13 september 2010 - 09:09

Aangepast: 17 november 2022 - 08:53

Redactie ID.nl

Ondanks dat er op de afgelopen IFA-beurs in Berlijn al diverse tablets met Android als besturingssysteem zijn getoond, is het volgens Google geen goed idee om het huidige Android 2.2 (Froyo) voor tablets te gebruiken.Het besturingssysteem is er volgens de Product Management Director van Google, Hugo Barra, eenvoudigweg nog niet geschikt voor. Er moet voor het gebruik van Android op tablets nog heel wat werk verzet worden. Google geeft dan ook het advies nog even met de aanschaf te wachten tot de volgende versie van Android - Gingerbread  - uitkomt. Veel apps van de Android Market werken niet op een tablet met Android 2.2. omdat het niet is ontwikkeld voor een groter formaat schermen. Google zal het gebruik van de Android Market niet beschikbaar stellen voor apparaten waarop de apps niet goed werken. Dit geldt niet voor de Samsung Galaxy Tab, omdat deze tablet technisch gezien een grote telefoon is. Android is een open besturingssysteem, dus Google kan het gebruik van Android op tablets niet tegenhouden. Omdat de komende Androidversie Gingerbread pas volgend jaar uitkomt, zullen we dus nog even geduld moeten hebben.Via: Techradar 

Ondanks dat er op de afgelopen IFA-beurs in Berlijn al diverse tablets met Android als besturingssysteem zijn getoond, is het volgens Google geen goed idee om het huidige Android 2.2 (Froyo) voor tablets te gebruiken.

Het besturingssysteem is er volgens de Product Management Director van Google, Hugo Barra, eenvoudigweg nog niet geschikt voor. Er moet voor het gebruik van Android op tablets nog heel wat werk verzet worden. Google geeft dan ook het advies nog even met de aanschaf te wachten tot de volgende versie van Android - Gingerbread  - uitkomt. Veel apps van de Android Market werken niet op een tablet met Android 2.2. omdat het niet is ontwikkeld voor een groter formaat schermen. Google zal het gebruik van de Android Market niet beschikbaar stellen voor apparaten waarop de apps niet goed werken. Dit geldt niet voor de Samsung Galaxy Tab, omdat deze tablet technisch gezien een grote telefoon is. Android is een open besturingssysteem, dus Google kan het gebruik van Android op tablets niet tegenhouden. Omdat de komende Androidversie Gingerbread pas volgend jaar uitkomt, zullen we dus nog even geduld moeten hebben.

Via: Techradar

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten