Android M tijdens Google-conferentie aangekondigd

De nieuwe Android M wordt eind mei aangekondigd door Google. De opvolger van Lollipop zou volgens een aankondiging tijdens Googles I/O-ontwikkelaarsconferentie worden getoond.
Er zijn nog geen details bekend over het nieuwe besturingssysteem, maar het lijkt erop dat het nieuwe besturingssysteem de belangrijkste aankondiging van de conferentie is.

Programma

Gisteren werd het programma van de bijeenkomst bekend. Daaruit is op te maken dat het onder andere mogelijk wordt voor ontwikkelaars om stemcontrole toe te voegen aan hun apps. Google probeert het 'OK Google'-commando in steeds meer onderdelen van zijn besturingssysteem door te voeren, dus een volledig stemgestuurde smartphone zou daarbij een goed idee zijn.

Notificaties

Er wordt tijdens de conferentie ook gesproken over de notificaties, en hoe het mogelijk is om die aan te passen per app. In Android Lollipop was het al mogelijk om notificaties beter te regelen, bijvoorbeeld door alleen meldingen met 'prioriteit' door te laten.

Verandering

Android Lollipop is één van de grootste veranderingen van het besturingssysteem sinds dat in 2008 werd geïntroduceerd. Het OS is pas een paar maanden oud, waardoor het er niet op lijkt dat opvolger Android M radicaal anders gaat worden. Waarschijnlijk gaat Android M zich vooral meer richten op de zakelijke markt, waardoor het makkelijker moet worden om te wisselen tussen een persoonlijke account en een werk-account. Google werkte daarvoor onlangs al aan Android for Work.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: google io, io