abonneren

'Android Lollipop nog maar weinig geïnstalleerd'

Bezitters van een Android-toestel zijn nog maar in 0,15 procent van de gevallen overgestapt op Android 5.0 Lollipop. Niet per se omdat ze er niet aan willen, maar omdat het nieuwe besturingssysteem heel langzaam wordt uitgerold.

Daarover schrijft ZDnet, dat zich baseert op cijfers van marktanalist Crittercism. Apple slaagde er na de lancering van iOS 8 in om 40% van de iOS-bezitters de overstap te laten maken, in dezelfde periode. 

Android 5.0 Lollipop is enkel nog maar beschikbaar op een paar Nexus-smartphones en tablets. Dit terwijl Apple besturingssysteem-updates direct voor iedereen beschikbaar maakt.

Vaag

Aangezien er zoveel verschillende Android-toestellen zijn, duurt het vermoedelijk ook nog wel een tijdje voor Lollipop de nieuwe standaard wordt. Fabrikanten buiten Google om blijven er over het algemeen vaag over.

Zo is erg onduidelijk welke toestellen nu wel of niet de upgrade krijgen. Samsung wil bijvoorbeeld nog niets kwijt over Galaxy S5-ondersteuning en ook Sony houdt de lippen stijf op elkaar. Motorola en HTC hebben wel al aangegeven Lollopop naar bepaalde smartphone-modellen te brengen, maar ook daar blijven exacte releasedata vooralsnog onbekend.

Belang

Toch hebben Android-gebruikers wel baat bij de update, met name op het gebied van veiligheid. Dataversleuteling staat standaard aan en met het nieuwe Smart Lock-scherm zijn toestellen op nieuwe manieren te vergrendelen, waarbij je minder afhankelijk bent van wachtwoorden.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: android 5.0 lollipop, Nexus