abonneren

Android-lek door Google gedicht

Het risico dat via een open wifi-netwerk accountgegevens lekken, wordt door Google nu door een generieke oplossing voor alle gebruikers gerepareerd.

Gisteren meldden wij dat er een risico is dat via openbare wifi-netwerken de toegangsinformatie  van online-accounts van onder andere sociale netwerken wordt gestolen. Dit risico bestaat voor Android-toestellen met Android tot versie 2.3.4.

Omdat het verspreiden van updates van het besturingssysteem voornamelijk door de telecomproviders en toestelfabrikanten wordt gedaan, kan het voor veel Android-gebruikers wel een tijdje duren voor ze een update met de benodigde reparatie krijgen.

Om dit te ondervangen werkt Google nu aan een update van de serversoftware die het lekken van de gegevens voorkomt. Ook een eerder gemeld lek waarmee agenda- en adresboekgegevens zouden uitlekken wordt met deze aanpassing opgelost. De reparatie vindt plaats in de serversoftware van Google die voor de verbindingen met de externe sites zorgt.

Android-gebruikers hoeven niets te doen, het probleem wordt de komende dagen wereldwijd opgelost.

Fragmentatie
Google werkt ondertussen aan de problematiek van de fragmentatie van de Android-versies die er in omloop zijn. Het is de bedoeling dat Google samen met de partners die eigen varianten van de Android-software toepassen op hun toestellen het eenvoudiger maken om sneller updates uit te brengen.

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Security

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie