Android krijgt betere gebruikersinterface

Google heeft grote wijzigingen voor Android op stapel staan. Android 3.0 (codenaam Gingerbread) krijgt een gestroomlijnde gebruikersinterface die veel beter met de iPhone kan concurreren. Deze beslissing heeft Google genomen naar aanleiding van de wildgroei aan alternatieve gebruikersinterfaces.HTC, Motorola, Sony Ericsson...
allemaal maken ze gebruik van Android, maar tevens maken ze allemaal gebruik van een eigen gebruikersinterface bovenop de normale Android-interface. Google heeft de hint inmiddels begrepen: de eigen Android-interface is niet spannend genoeg voor de consument. Met Android 3.0 moet hier verandering in komen.

Een ander punt dat aangepakt wordt is de fragmentatie van Android. Juist door deze verschillende gebruikersinterfaces kost het bedrijven veel tijd nieuwe Android-versies geschikt te maken voor hun eigen toestellen. Google gaat nu kerncomponenten scheiden van de interface en applicaties, waardoor een update van het onderliggende besturingssysteem eenvoudig kan worden uitgevoerd.

TechEye

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Software

Tags: