abonneren

Android-infecties in jaar tijd verdubbeld

Ten opzichte van 2011 is het aantal besmette Android-toestellen in 2012 verdubbeld. Het bepaald niet geringe aantal van 32,8 miljoen telefoons zijn in 2012 geïnfecteerd geraakt volgens mobiel beveiligingsbedrijf NQ Mobile.

 

De meeste malware (65%) viel in de categorie ‘Potentieel Ongewenste Programma’s’ laat NQ Mobile weten. Een nogal ruim begrip waar in ieder geval ook root-exploits, spyware, adware en trojans onder vallen. De totale mobiele malware steeg 163% en die van Android dus met 200%. 95% van alle mobiele malware was ook specifiek op Android gericht. 28% van malware zou door hackers ontwikkeld zijn om de persoonlijke gegevens van de gebruiker te achterhalen en dat door te verkopen aan cybercriminelen. Die proberen op hun beurt via social engeneering toegang te krijgen tot de financiën van het slachtoffer. Ook ziet NQ Mobile steeds meer samenwerkingsverbanden tussen hackers en cybercriminelen.

Bricking, malware met als doel het slopen van de telefoon, vond in 7% van de gevallen plaats. De meeste infecties vonden plaats in China, India en Rusland. NQ Mobile schat dat er in het eerste kwartaal van 2013 al meer dan 10 miljoen apparaten besmet zijn, we stevenen dus af op een nieuw record. Uiteraard komen de cijfers wel goed uit voor een mobiel beveiligingsbedrijf als NQ Mobile.

Bron: Security.nl

Geschreven door: Martijn Verkuil op

Category: Nieuws, Security

Tags: Malware

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord