abonneren

Android haalt iOS in op de werkvloer

Android is aan een opmars bezig bij zakelijke gebruikers en heeft iOS wat dat betreft nu ingehaald. En dat is voor het eerst, meldt data-analist Computer Profile.

41 procent van de zakelijke smartphones draait tegenwoordig op Android, tegenover 38 procent op iOS. Het betreft dan bijvoorbeeld telefoons die door werkgevers aan werknemers verstrekt worden.

Telefoons van Microsoft worden in 17 procent van de gevallen gebruikt, terwijl BlackBerry nog maar 3 procent van de zakelijke markt in handen heeft. Hoe anders was dat enkele jaren geleden, toen BlackBerry nog krap 30 procent van alle toestellen voor zijn rekening nam.

Samsung

Van de Android-smartphones die in zakelijk verband gebruikt worden, zijn veruit de meeste van Samsung. De afgelopen jaren neemt de populariteit van dat merk op dit gebied alsmaar toe.

Overigens blijven iPhones wel erg in trek en blijft het merk goed vertegenwoordigd. Bijvoorbeeld bij onze overheid, waar 46 procent van de gebruikte telefoons van Apple is. Een aantal dat 'ver boven het gemiddelde' ligt, aldus Computer Profile.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: Android, Windows, ios, Blackberry