abonneren

Android-apps voor Windows 10 Mobile geschrapt

Weet je nog hoe Microsoft aan ontwikkelaars beloofde dat het Android-apps zou laten porten naar Windows 10 Mobile? Nou, dat plan staat even op een lager pitje. Volgens de website Windows Central heeft Microsoft de Android-ondersteuning uit de laatste mobiele build van Windows 10 getrokken, al wil het bedrijf nog steeds de mogelijkheid bieden om iOS-apps 'om te zetten.'
Het gaat volgens Windows Central om 'Project Astoria', de codenaam voor het pakket waarmee Android-apps te porten zijn naar Windows 10 Mobile. De ontwikkeling daarvan gaat 'niet zoals gepland', volgens een bron binnen Microsoft.

Forum

Volgens Windows Central is het niet alleen de bron die dat zegt, maar is er meer bewijs voor het feit dat Microsoft geen aandacht meer geeft aan Android-apps. Ook het forum over Project Astoria is al weken stil en het bedrijf praat al tijden niet meer over het project.

Technical Previews

Maar het belangrijkste teken aan de wand is dat de support uit de Technical Previews van Windows 10 is gehaald. Microsoft test het besturingssysteem nog steeds via Technical Previews, net als het met de desktopvariant deed, maar in de meest recente builds is het Android-systeem onder de motorkap ook verdwenen.

Het is niet duidelijk of de Android-ondersteuning ooit nog terugkomt in Windows Mobile. Microsoft zegt 'de beste ervaring voor ontwikkelaars te willen bieden', maar wil niets kwijt over de status van Project Astoria.

Tweespalt

Microsoft zit in een tweespalt over de apps op Windows 10. De mobiele variant van Windows Phone heeft op dit moment erg weinig apps, wat veel gebruikers ervan weerhoudt om Windows Phones te kopen. Het bedrijf moet dus iets doen om meer app-ontwikkelaars aan boord te krijgen, maar dat is moeilijk. Door Android- en iOS-apps te porten naar Windows Mobile zijn er genoeg apps op het besturingssysteem, maar dat betekent ook dat Microsoft zijn ontwikkelaars kwijtraakt. Dat zorgt er weer voor dat er nóg minder native Windows-apps komen voor het OS.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Windows 10

Tags: port, ios, windows 10 mobiel, Android, Windows 10 Mobile

Nieuws headlines

Laatste reactie