abonneren

Android 7.0 ook uit te proberen op Xperia X Performance

Sony omarmt naast Google als een van de eerste smartphonefabrikanten Android 7.0 Nougat. De preview-build was al uit voor de inmiddels vrij oude Xperia Z3, maar nu ook voor het nieuwste Xperia X Performance-toestel.

Dat is opmerkelijk, omdat de proefversie van Android 7.0 verder alleen beschikbaar is voor toestellen van Google zelf - denk aan de Nexus-toestellen, en de Pixel C-tablet. Xperia X Performance-bezitters kunnen zich straks voor het programma aanmelden via de Play Store, blijkt uit een screenshot van een toegewijde Xperia-blog.

Naast Sony wil ook LG niet te lang wachten met de nieuwste Android-versie. Hoewel de V20-smartphone van het bedrijf nog aangekondigd moet worden, is wel al bekend dat dit een van de eerste toestellen wordt die uit de doos op Android Nougat draait.

Snellere uitrol

Google wil mede vanuit veiligheidsopzichten dat smartphonemakers sneller Android-updates gaan aanbieden. De zoekgigant zou zelfs hebben gedreigd met een 'zwarte lijst', met daarop de meest lakse fabrikanten. Vaak is voor consumenten lang niet duidelijk of hun toestel wel of niet een upgrade krijgt, of wanneer precies. Dikwijls duurt het dan nog maanden.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: Android N, Xperia X

Laatste reactie