Android 7.0 Nougat: wanneer krijg jij de update?

Net als bij alle voorgaande versies van Android kan het soms even duren voordat je de nieuwste versie op jouw telefoon krijgt. De toestellen van Google zelf zoals de Nexus 5, Nexus 6 en Nexus 9 krijgen de update al wel sneller, maar hoe zit het met smartphones van andere merken?

Android Nougat is al een tijdje beschikbaar, maar zoals gebruikelijk rollen smartphonefabrikanten de update niet meteen uit. Veel Android-versies zijn namelijk aangepast door de fabrikant, zoals speciale functies die alleen voor bepaalde telefoons beschikbaar zijn. Daarom kan het dus even duren voordat fabrikanten als HTC, LG, Sony en Samsung Android 7.0 Nougat uitrollen naar haar toestellen.

Lees ook: wat is er allemaal nieuw in Android Nougat?

LG

LG heeft in ieder geval haar nieuwste toestel - de LG V20 - uitgebracht met Android 7.0 Nougat. Daarnaast wordt Android 7.0 inmiddels uitgerold voor de G5. Zelfs de V10 en de G4 krijgen de update, later in 2017. Het is dus nog afwachten wanneer jij als eigenaar van een LG-smartphone de update kunt verwachten. Je doet er verstandig aan om van tijd tot tijd op je smartphone te controleren op updates. Hoe je dat voor je LG-toestel doet kun je hier lezen.

Sony

Sony heeft al wel officieel bekend gemaakt dat Android N wordt uitgerold naar vrijwel alle smartphones, zoals de Xperia Z3+, de Z4 tablet en toestellen uit de Z5- en X-serie. De Sony Xperia Z3 wordt echter alleen geupdatet met een zogeheten Developer Edition van Nougat, maar dit is slechts een kleine update en geen volledig nieuwe versie. Sony heeft voor de andere toestellen echter nog niet precies aangegeven wanneer Nougat wordt uitgerold naar deze toestellen, maar we verwachten dat dit nog wel voor het eind van dit jaar gebeurt.

OnePlus 3

Ook eigenaren van een OnePlus 3-toestel kunnen een vreugdedansje doen, want dit toestel krijgt de update naar Android 7.0 Nougat. Echter, ook hier geldt weer dat het niet precies bekend is wanneer de update wordt uitgerold.

Motorola

Ook Motorola heeft gezegd dat haar Moto G4 Plus een update krijgt naar Android 7.0, maar ook dat dit toestel wordt voorzien van de - nog niet officieel door Google aangekondige - volgende versie 8.0 van het besturingssysteem. Ook alle andere toestellen zoals de Moto , Moto Z Droid en Z Force krijgen Android 7.0.

Huawei

Huawei brengt Android Nougat begin 2017 in eerste instantie uit voor de P9 en de Mate 8. Daarna volgen de Plus- en Lite-versies van de P9, als ook de Nova / Nova Plus. Helaas, als je een Huawei P8, Mate S of een Ascend Mate 7 hebt, komt jouw toestel niet in aanmerking voor de Android 7.0 Nougat-update. Hoe komt dat? De nieuwe Android-versie bevat een aantal verbeteringen op het gebied van gaming (de Vulcan-api), maar die functionaliteit is niet compatibel met de hardware die door Huawei in de genoemde toestellen is toegepast. 

HTC

HTC brengt Android 7.0 Nougat naar haar meest nieuwste smartphones, zoals de HTC 10, de One A9 en de One M9. Allen krijgen deze update nog voor het einde van dit jaar. De HTC One M8 krijgt vanwege de verouderde hardware geen upgrade naar Android 7.0.

Samsung

Het ziet er naar uit dat Samung al haar smartphones en tablets vanaf versie 6 (Galaxy S6) zal updaten naar Nougat, maar ook hier is niet bekend wanneer. De geplaagde Samsung Galaxy Note 7 zou de update als eerste krijgen, maar dat toestel is nu uit de handel. Voor de S7 en de S7 Edge is er geen specifieke releasedatum bekendgemaakt. Wel vindt er een Android 7.0 betaprogramma voor de S7-toestellen plaats. Daaruit kunnen we in ieder geval opmaken dat de update pas de december voor iedereen uitkomt.

Nexus-telefoons

Heb jij een Nexus-telefoon, dan wil je de Android 7.0 update natuurlijk zo snel mogelijk op je toestel installeren. Hoe je dat precies doet, kun je hier lezen: zo installeer je Android 7.0 Nougat op je Nexus-toestel

Android 7.1

Ondertussen heeft Google een kleine update voor Nougat uitgebracht, in de vorm van een 7.1-versie. Wat daar allemaal nieuw aan is, kun je hier lezen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: smartphone, android n, ota