abonneren

Android 4.2.2 voor HTC One weer beschikbaar

De HTC One is het toptoestel van het Taiwanese bedrijf en is erg in trek. De smartphone draaide bij de lancering op Android 4.1.2 en de update naar Android 4.2.2 werd begin juli gestart, maar werd na twee weken stopgezet in verband met problemen met internetinstellingen.
 

De update naar Android 4.2.2 werd stopgezet vanwege een fout die betrekking had op APN-instellingen. Een APN is het toegangspunt waarmee je een 4G- of 3G-verbinding opzet met je provider. Normaal gesproken hoef je de APN niet zelf in te stellen, maar na de update bleken de APN-instellingen voor veel mensen te zijn verdwenen. Ook Androidworld heeft een aantal meldingen gezien van mensen die geen verbinding meer konden maken met mobiel internet na deze update, maar het opnieuw selecteren/toevoegen van de APN verhielp dit probleem.

Gisteravond is de update weer hervat en lijkt het APN-probleem opgelost te zijn. Onder andere op ons forum kwamen verschillende meldingen binnen. De update naar Android 4.2.2 is nu dus weer te krijgen in Nederland en België. Deze Androidversie heet net als Android 4.1 Jelly Bean, maar bevat wel een aantal nieuwe functies. HTC heeft zelf ook nog een aantal wijzigingen toegevoegd en in de changelog kun je een aantal interessante wijzigingen vinden, zoals de mogelijkheid tot het gebruik van lockscreen-widgets, accupercentage in statusbar, nieuwe functies voor de home-button, quick settings, nieuwe camera-functies en nog veel meer. 

HTC One Android 4.2.2

De update is vanaf gisteravond weer te downloaden in Nederland en België. Wanneer je toestel is aangepast door een provider, kan het zijn dat het nog wat langer duurt voordat je de update binnenkrijgt. De update is ongeveer 416 MB groot, wat wil zeggen dat het verstandig is deze binnen te halen via een WiFi-verbinding. Voordat je de 'grote' update binnenkrijgt, krijg je eerst nog een kleinere update die slechts een paar MB groot is. 

Geschreven door: Ruud Caris op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: one, Android 4.2.2, Android Jelly Bean