Android 4.2.2 voor HTC One beschikbaar

De HTC One doet het goed, maar het toestel van de Taiwanese fabrikant werd wel geleverd met een oudere Androidversie, namelijk Android 4.1.2. De update naar de meest recente Androidversie 4.2.2 wordt vanaf vandaag uitgerold in Nederland en België en biedt een aantal interessante nieuwe functies voor het toestel.

De HTC One is het toptoestel van de Taiwanese fabrikant op dit moment en inmiddels zijn er miljoenen toestellen in omloop. De update naar Android 4.2.2, de meest recente Androidversie, is nu ook in Nederland aangekomen. Deze Androidversie heet net als Android 4.1 Jelly Bean, maar bevat wel een aantal nieuwe functies. 

HTC heeft zelf ook nog een aantal wijzigingen toegevoegd en in de changelog kun je een aantal interessante wijzigingen vinden, zoals de mogelijkheid tot het gebruik van lockscreen-widgets, accupercentage in statusbar, nieuwe functies voor de home-button, quick settings, nieuwe camera-functies en nog veel meer. 

De update lijkt nog niet beschikbaar voor iedereen met een HTC One. Verschillende mensen met een unbranded toestel, een toestel dat niet direct bij een provider is gekocht en dus niet door een provider is aangepast, lieten weten dat de update voor hen wel beschikbaar was, maar dat geldt nog niet voor iedereen. Ook op het Androidworld-forum zijn verschillende meldingen verschenen dat de update beschikbaar is. 

Wanneer je toestel wel is aangepast door een provider, kan het zijn dat het nog wat langer duurt voordat je de update binnenkrijgt. Hoe dan ook: de update is ongeveer 416 MB groot, wat wil zeggen dat het verstandig is deze binnen te halen via een WiFi-verbinding. 

Bedankt voor de tips Wim, Luk en Jonathan!

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten