abonneren

Before and after Sandy-satellietfoto’s door Google online

Google heeft een speciale kaart online gezet waarop te zien is hoe de Amerikaanse oostkust er voor en na supercell Sandy uitziet.

 Google heeft de crisiskaart geüpdatet met satellietfoto’s die genomen zijn nadat orkaan Sandy over de oostkust van de Verenigde Staten trok. Op de kaart kun je op een plek inzoomen, satellietbeelden aanzetten en een vinkje aan- en uitzetten die beelden toont van voor en na superstorm Sandy.

Het inzoomen werkt het best door op ‘zoom to area’ bij ‘Post-Sandy Imagery’ te klikken en zelf verder in te zoomen op specifieke plekken. Alleen beelden van de kust zijn te zien van na Sandy en ze zijn te herkennen aan een donkerdere kleur. Ook kunnen er lagen over de kaart heen gelegd worden, waardoor bijvoorbeeld rampgebieden ingekleurd worden en zo herkend kunnen worden. 

Hier en daar zijn tennisbanen en basketbalvelden verdwenen onder een laag sediment. Straten zijn rivieren en delen van de kust zien er opeens heel anders uit.

Het dodental dat Sandy op haar geweten heeft is inmiddels opgelopen tot 72, waar ze in het Caribisch gebied al 69 mensen heeft gedood. Het bizarre bedrag van 20 miljard dollar schijnt geen overdreven raming te zijn van de schade die Sandy veroorzaakt heeft.

 

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Samenleving

Tags: