abonneren

Amsterdam Startup Week verbindt startups

Vanaf 11 februari 2013 vindt de Amsterdamse Startup Week plaats. Vijf dagen lang organiseren ruim 45 Amsterdamse startups dagelijks minimaal drie evenementen met het doel om creativiteit, talent en steun te stimuleren tussen startups, mentoren, overheid en bedrijven.

De Amsterdam Startup Week is een initiatief van de ondernemers Lucien Burm en Timan Rebel. Samen met vijf andere Amsterdamse ondernemers proberen zij de versnippering van de Amsterdamse startups aan te pakken. De individuele evenementen worden gebundeld op de website www.amsterdamstartupweek.nl. Deze zijn ook te volgen via de Twitter hashtag #ASUW.

Amsterdamse startups gaan tijdens de Amsterdam Startup Week bijvoorbeeld een open huis organiseren, workshops voor studenten of een presentatie ter inspiratie voor andere ondernemers. Meer dan tien startups hebben hun deelname bevestigd, waaronder Nine Connections, Petminds, Rockstart, Snowciety en Wercker.

Aan het einde van de Amsterdam Startup Week zal het technologieblog The Next Web de 2013 Startup Awards uitreiken. Nominaties van startups kunnen vanaf 18 januari 2013 worden ingediend om in aanmerking te komen voor deze award.

De Startup Week is geïnspireerd op het boek Startup Communities van Brad Feld. Dit is een handleiding voor het stimuleren van creativiteit, talent en steun tussen ondernemers binnen een stad.

Amsterdamse startups die ook een evenement willen organiseren in de week van 11 februari 2013 kunnen zich aanmelden via www.amsterdamstartupweek.nl. Hier staat ook meer informatie over dit initiatief. Mark Voermans van Microsoft zal zorgen voor de samenstelling van een uitgebalanceerd programma.

 

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Organisatie

Tags: startups, internet

Nieuws headlines

Laatste reactie