abonneren

Amerikanen hebben nog veel vertrouwen in Google

Waar in Europa het sentiment tegen met name Google langzaam aan het kantelen lijkt - vooral om het feit dat de zoekgigant zo langzamerhand bijna alles van ons weet - zijn de Amerikanen nog vol vertrouwen in het bedrijf. Maar liefst 49% geeft aan Google volledig of veel te vertrouwen.
Eenzelfde percentage scoren ook Microsoft en Apple.

Veel minder vertrouwen heeft men in Facebook (13%) en Twitter (8%). Wat Facebook betreft zegt zelfs 88% deze site hooguit een béétje te vertrouwen. Opvallend is verder dat jongeren (hier gedefinieerd als 18 - 29 jaar) vooral vertrouwen hebben in Google (51%) en Apple (41%). Microsoft scoort bij hen slechts 34%.

Bij de jongeren scoren de sociale media-sites beter dan bij alle ondervraagden samen: 20% zegt Facebook volledig of veel te vertrouwen, terwijl 15% aangeeft hetzelfde bij Twitter te doen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Samenleving

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord