Amerikaanse auteursrechtenwaakhond wil browsers internetpiraten kapen

De Amerikaanse auteursrechtenorganisatie Rightscorp wil de browsers van internetpiraten kapen om ze op die manier te laten betalen voor de media die ze illegaal downloaden. Vergelijkbaar met ransomware.

Daarover schrijft Torrentfreak. Rightscorp is in overleg met Amerikaanse providers, die de firma daarin zou moeten bijstaan. Providers kunnen er bijvoorbeeld voor zorgen dat het internetverkeer van illegale downloaders wordt omgeleid naar een waarschuwingspagina van Rightscorp. Pas zodra ze de boete hebben betaald, krijgen ze weer toegang tot de rest van het internet.

VPN

De vraag is of providers daar wel aan mee willen werken. Hun klanten zouden Rightscorps maatregel vrij eenvoudig kunnen omzeilen door bijvoorbeeld een VPN te gebruiken. De auteursrechtenwaakhond zegt rond dit onderwerp al langer in gesprek te zijn met telecomproviders, maar wil er de komende tijd meer druk op zetten.

Volgens Rightscorp zou de browser van illegale downloaders niet direct worden gekaapt. De waarschuwing zou eerst nog gewoon weggeklikt kunnen worden. Pas nadat internetpiraten meerdere malen de fout in gaan, zou de browser vergrendeld worden.

 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, VPN

Tags: Vpn, Security