AMD-videokaarten oververhit door nieuwe Crimson-drivers

Videokaarten van AMD kunnen oververhit raken na installatie van de nieuwe Crimson-drivers - de opvolger van de Catalyst-software. De fabrikant erkent het probleem en hoopt vandaag nog met een oplossing te komen.

Verschillende AMD Radeon-bezitters maakten afgelopen weekend melding van oververhitte kaarten. In het beste geval schakelen de videokaarten zichzelf uit door de ingebouwde beveiliging, maar kaarten zouden er ook gewoon door kapot gaan.

Het probleem zit hem in de Crimson-software, die de snelheid waarmee de ventilatoren draaien vastzet op maximaal 30 procent. Daardoor kan de kaart zichzelf niet goed genoeg koelen, bijvoorbeeld bij grafisch intense games.

Hotfix

"We zijn ons bewust van de problemen met lage fan-snelheden bij sommige videokaarten die gebruikmaken van de Radeon Software Crimson Edition," stelt AMD op Twitter. "We hopen vandaag een hotfix uit te brengen."

Gebruikers kunnen de ventilatorsnelheid handmatig terugzetten op 100 procent. Dan moet wel in de gaten worden gehouden of de drivers dit niet opnieuw resetten. Ook terugdraaien naar de vorige 15.11.1 Catalyst-drivers is een optie.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Video

Tags: AMD