abonneren

AMD ultrabooks van Samsung

Officieel mogen ze natuurlijk geen ultrabooks heten, maar Samsung introduceert nieuwe Series 5 notebooks die uitgerust zijn met een AMD-processor. De nieuwe Series 5 notebooks zijn het AMD equivalent van de Intel ultrabooks.

De nieuwe Series 5-notebooks met Trinity APU's van AMD lijken qua uiterlijk heel veel op de Series 5 ultrabooks. De AMD-versie, Ultrathin notebooks genaamd, hebben een AMD APU-processor met een krachtige geïntegreerde grafische chip. De processors die gebruikt worden, zijn de A6-4455M en de A10-4655M. Deze Trinity APU's zijn grafisch gezien een stuk krachtiger dan Intel’s Ivy Bridge processors voor ultrabooks.

De Samsung Series 5 notebooks beschikken over een hd-beeldscherm (1366 x 768), wegen tussen de 1,5 en 1,8 kilo, hebben 4 GB werkgeheugen, bluetooth 4.0, een 4-in-1 kaartlezer en een usb3.0-poort. De APU-notebooks zijn ongeveer 100 euro goedkoper dan de Ultrabook versie, maar daar tegenover staat dat de AMD-versies geen ssd-cachegeheugen en ssd harde schijven aan boord hebben waardoor ze minder snel opstarten en ook minder snel uit de slaapstand ontwaken.

De 13,3-inch versie wordt geleverd met een 500 GB harde schijf en de 14-inch uitvoering beschikt over 750 GB aan opslagcapaciteit. In Amerika worden de notebooks verkocht voor rond de 700 dollar voor de 13,3 inch versie en 850 dollar voor de 14 inch versie. In Nederland komt waarschijnlijk alleen het 13.3 inch model op de markt (met de A6-4455M cpu). De Nederlandse prijzen zijn nog niet bekend, maar de verwachting is wel dat deze nieuwe AMD ultrathin notebooks begin augustus beschikbaar zullen zijn in Nederland.

Lees ook onze review van de Samsung Series 5 ultrabook.

Geschreven door: Gerard Sombroek op

Category: Nieuws, Notebooks

Tags: Apu, trinity, AMD, Series 5, Notebooks, Ultrabooks