abonneren

AMD trekt handen af van SYSmark (update)

AMD heeft een opvallend persbericht uitgestuurd: de fabrikant trekt zijn handen af van de populaire benchmark SYSmark 2012. Belangrijker: de fabrikant stapt ook uit de non-profit BAPCo-organisatie, die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van de benchmark.

Volgens AMD heeft de fabrikant gepoogd samen te werken met BAPCo aan de ontwikkeling van een realistische en eerlijke benchmark waarbij de focus op werkelijk gebruik ligt, in plaats van synthetische tests, maar de fabrikant is niet tevreden met het resultaat. Volgens AMD-topman Nigel Dessau: "Unfortunately, our good intentions were met with an outcome that we believe does a disservice to the industry and our customers. We weren't able to effect positive change within BAPCo, and the resulting benchmark continues to distort workload performance and offers even less transparency to end users. Once again, BAPCo chose to ignore the opportunity to promote openness and transparency."

 

Volgens Dessau is het grootste probleem van SYSmark dat het nog steeds zwaar leunt op de prestaties van de processor, terwijl de rol van de gpu zwaar onderbelicht wordt. Dat is voor hedendaagse platformen inderdaad een vreemde keuze, omdat de gpu een steeds grotere rol in de systeemprestaties inneemt.

 

Update (11:15) Ook nVidia en VIA schijnen uit de BAPCo-organisatie gestapt te zijn, uit onvrede over het beleid. Dat betekent dat van de chipfabrikanten alleen Intel nog deel uitmaakt van BAPCo.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Software

Tags: